Erre fog vezetni a Budapest-Balaton bringaút

Budapesttől Balatonakarttyáig vezet majd az a kerékpárút, ami várhatóan 2020-ra készül el és 106 kilométer hosszú lesz. A tervekből kiderült, hogy a balatoni kört is felújítják.

Hazánk új kerékpáros törzshálózata Etyek felé indul majd a Balatonra, melynek gerincét önálló kerékpárutak és burkolt mezőgazdasági utak adnák, a településeken belül pedig kétoldali kerékpársávon és kis forgalmú utcákon vezetnék a bringásokat – írta a vs.hu.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ tervezete szerint az alábbi sorrendben követik majd egymást az érintett települések, ha a kormány igent mond a nettó 4,3 milliárdos beruházásra: Budapest – Budaörs – Törökbálint – Biatorbágy – Etyek – Gyúró – Tordas – Kajászó – Pázmánd – Nadap – Velence – Sukoró – Pákozd – Székesfehérvár – Szabadbattyán – Kőszárhegy – Polgárdi – Füle – Balatonfőkajár – Balatonakarattya.

A tervezett útvonalról a vs.hu térképet is készített, jelölve rajta az érintett településeket.

Emellett a tervezetből az is kiderült, hogy elkészült a balatoni bringakörút felújításának terve is, melyben kevésbé balesetveszélyessé és korszerűbbé tennék a 248 kilométeres kört.