A magyarok jelentős része nem megy el nyaralni

A hazai lakosság több mint fele nem ment el nyaralni, mert nem volt rá pénze – idézte a Világgazdaság a KSH Turizmus és vendéglátás, 2014 című kiadványát.

A Központi Statisztikai Hivatal megállapításai nem csak a külföldi utazásokról szól, hanem arra is rámutat, hogy az emberek többsége nem töltött tavaly egyetlen éjszakát belföldi kirándulóhelyen sem.

Az anyagi lehetőségek hiányára a Kelet-Magyarországon élők utaltak az átlagosnál nagyobb arányban. A másik két leggyakrabban említett ok az egészségügyi problémák és a munkából adódó kötelezettségek: előbbit a megkérdezettek nagyjából ötöde jelölte meg – írta a gazdasági napilap online kiadása.

A KSH adatai szerint 2014-ben a hazai turisták 15 millió többnapos belföldi utazást tettek, amelyeken összesen 61 millió napot töltöttek el. Külföldre tavaly 16 millió alkalommal utaztak a magyarok, 1,9 százalékkal többször, mint az előző évben. Az utazók nyolctizede az Európai Unió valamelyik országát választotta céljául – olvasható az összegzésben.