Minden pénzét rászorulóknak adja egy szaúdi herceg

Alwaleed bin Talal teljes vagyonát, vagyis mintegy 32 milliárd dollárt fordít jótékonyságra. A milliárdos szaúdi herceg az éhezés és a szegénység felszámolására adakozik.

„Szeretnék segíteni a szegénység és az éhezés felszámolásában, a legszegényebb országok egészségügyi és oktatási fejlesztésében” – idézte Alwaleed bin Talal CNBC-n megjelent közleményét az Investor. Nem ez az első eset, hogy a szaúdi herceg ekkora összeget adományoz, korábban 3,5 milliárd dollárt adott az általa létrehozott Alwaleed Philanthropies karitatív alapítványnak. Ugyanennek a szervezetnek utalja a 32 milliárdot is,  szeretne tenni egy jobb világért, „a tolerancia, az elfogadás, az egyenlőség és a lehetőségek jegyében”.

A hatalmas összeg nagy része nemzetközi ügyekre megy el, de elsőbbséget élvez a herceg hazája Szaúd-Arábia és a Közel-Kelet is.

„Miután a vagyonom nagy részét ebben az áldott országban szereztem, szeretnék valamit visszaadni Szaúd-Arábiának, később azonban az emberbaráti erőfeszítéseinket más országokra is kiterjesztenénk, az egyes országok jótékonykodási szabályrendszeréhez igazodva” – idézte a lap.