Őket hagyták idén inkubátorban

A kórházak előtt elhelyezett inkubátorok az idei év első felében is több csecsemő életét mentették meg országszerte.

Január 16-án újszülöttet helyeztek el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet újszülöttmentő inkubátorában. Nulla órakor szólalt meg az inkubátorház csengője, az újszülött osztály dolgozói egy 2800 grammos, 50 centiméteres lánygyermeket találtak az inkubátorban. A Jázminnak elnevezett újszülött a vizsgálatok alapján teljesen egészséges volt.

Újszülöttet helyeztek el március 15-én hajnalban a debreceni Kenézy kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának előterében található inkubátorban, jelentette be a kórház szóvivője. Lénárt Beáta elmondta: a 3050 gramm súlyú kisfiú az ápolónőktől a Kenézy Konrád nevet kapta. Az első vizsgálatok alapján a csecsemő egészséges, jól érzi magát – írta akkor az MTI.

Április 20-án a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyén lévő inkubátorba tettek egy újszülöttet. A kislány 2-3 hetes volt, egészséges és a súlya 2950 gramm. A kórház dolgozói a gyermeket Hangos-Tóth Krisztinának nevezték el.

Május 23-án éjfél után negyed órával jelzett a békéscsabai kórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátor, egy 47 centiméteres, 2940 grammos kisfiú volt benne.

Két nappal később egészséges fiúgyermeket találtak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet inkubátorában vasárnap. A 2850 grammos kisfiút a dolgozók Pünkösdi Gerzsonnak nevezték el.