Íme a magyar szellemváros, ahol atomot tároltak

A Szellemvárosok Magyarországon lehetőséget kapott, hogy bejárja az egykori szovjet laktanya területét, amit az ott szolgáló katonák és családtagjaik csak úgy hívtak: Kisváros.

A 16205-ös postafiókszámú volt szovjet katonai bázis Déli-Bakony erdeinek mélyén található, úgy hívják, hogy Kis-Moszkva. Bár az utolsó szovjet katona 1990. március 28-án hagyta el, ám jelenleg is szigorúan őrzött.

A létesítmény 36 hektáron terül el, magába foglal három, négyemeletes panelházat, iskolát, könyvtárat, uszodát, éttermet, mozit, gyakorló- és sportpályákat, játszóteret, garázsokat, helikopter-leszállót és két különálló, légmentesen zárható atomtárolót is, amelyekben nukleáris tölteteket, rakétatartozékokat tároltak.

A videókon azt látni, ahogy megnézik az egyik panelt, majd a második részben átmennek a szemközti épületbe, aminek az aljában működött az iskola. A harmadik részben még mindig az iskolában vannak, ahol elég sok érdekességet találtak, de aztán felnéznek a lakásokba is.

A lap cikke szerint a laktanyát tripla szögesdrótkerítés védte, a középsőbe pedig áramot is vezettek. A szellemváros közelében még ma is látható, több helyen lőállás bújik meg az út mentén és a fák között. Az őrök az illetéktelen betolakodókra kérdés nélkül tüzet nyithattak, jobb esetlen letartóztatták őket.

Nézzétek át a Szellemvárosok Magyarországon YouTube-csatornáját is!