Európa legjobbjai között a Prezi alapítói

A Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, bekerültek a Financial Times legjobb 50 technológiai vállalkozója közé – közölte a Prezi kedden az MTI-vel.

A Financial Times idén júniusban a Founders Forummal közösen indított versenyt, hogy összegyűjtsék Európa legjobb 50 technológiai vállalkozóját. A listára olyan vállalkozók kerülhettek fel, akik Európából származnak vagy a cégük Európában működik.

Feltétel volt még, hogy a jelölteknek aktívan részt kell venniük a cég vezetésében, vizsgálták továbbá azt is, hogy az adott cég terméke mennyire innovatív, mennyire változtatta meg a piacot, amelyre bevezették.

A közlemény szerint a Prezi alapítói a listán a 25. helyre kerültek, így megelőzve például Geert-Jan Bruinsmát, a booking.com alapítóját. A listát Daniel Ek, a Spotify alapítója vezeti, a második helyre pedig Jan Koum, a WhatsApp alapítója került.

A közleményben Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója kifejtette: “Nagyon örülünk ennek az elismerésnek és különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Prezivel sikerült Magyarországot is feljuttatni a listára.”

A Prezit 2009-ben, hárman alapították, különlegessége, hogy  a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben “meséli el” a történeteket. A Prezi a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Prezi magyarországi cégének tavalyi árbevétele mintegy 3 milliárd forint volt, adózás után több mint 200 millió forintos nyereséggel zárt.