87 éves magyar nőnek szurkol az egész internet

Vitéz Sinka Brigittát eddig Magyarországon sem nagyon ismerték. Most úgy alakult, hogy szinte az egész világ figyel rá és szorít neki.

A 87 éves asszony ugyanis a fejébe vette, hogy hogy ő lesz az az ember, aki a legtöbb igazolt sakkszimultán-partit játssza a világon. Át akarja adni a múltnak a kubai sakklegenda, Raul Capablanca 13.545 partis csúcsát, amihez legalább 13.600 partit kell játszania – írja a Hír24.

Sinka Brigittára a Yahoo híroldala is felfigyelt, hiszen az immár 84 éve sakkozó idős hölgy a legutóbb hétvégén, a Gyerek Sziget 2015 fesztivál keretében játszott több tucat gyerekkel szimultánt és már több mint 13 ezer partinál jár, tehát hamarosan Guinness-rekorder lehet belőle. Erről egyébként folyamatosan beszámol saját blogjában is.

“Amióta ismerem ő rendületlenül sakkozik. Megállíthatatlan. És a győzelmi aránya 86 százalékos”

– meséli mosolyogva Erdei Eszter. Ő az, aki folyamatosan dokumentálja az asszony játékait, precíz, pontos, dátumra, helyszínre, ellenfélre és győzelem/vereség mutatóra kiterjedő írásos nyilvántartással – olvasható a lap cikkében.

Egyébként 3 éves kora óta a tábla körül téblábolt, ahol először a leütött bábukat öltöztette fel, majd belefogott a játékba és egy idő után, tinédzserként megverte a helyi tehetségnek számító plébánost, innen pedig úgy tűnik, senki sem állíthatja meg abban, hogy csúcstartó legyen.