Hajléktalanból lottómilliomos – Anikó elmondta, mit tett velük a pénz

A nehéz sorsú győri család tavaly 685 millió nyert a lottón, azóta alaposan megváltozott az életük.

A házaspár férfi tagja korábban alkoholista volt, felesége pedig pánikbeteg. Az, hogy kávézót nyitnak a pénzből, bejárta a sajtót, de ezen felül is történtek velük érdekes dolgok. Mint az a Magyar Narancs riportjából kiderült: a sok pénz hamar több ellenséget szerzett nekik, mint barátot. „Jöttek még az ország másik végéből is, könyörögtek, hogy fizessék ki nekik a devizahitelüket. Odáig fajult a helyzet, hogy átmeneti időre testőr nélkül nem mertek kilépni az utcára” – nyilatkozta az asszony.

Fotó: Matkovich Ilona / Magyar Narancs

Anikó mesélt megváltozott életükről. Fotó: Matkovich Ilona / Magyar Narancs

Annyian fordultak hozzájuk pénzért, hogy egy időben testőr nélkül el sem merték hagyni a házat, bezzeg amíg szegények voltak, a kutya nem segített nekik, most pedig mindenki azt lesi, mit akarnak. Persze a családtagok kaptak a nyereményből, az asszony drogfüggő, később kigyógyult fia például lakást kapott és egy alapítványnál dolgozik.

Közben a kávézó is kinyitott, habár az asszony eredetileg szenvedélybetegeket segítő alapítványt akart csinálni, de már utóbbi is alakulóban van. A család egyébként szinte csak elesett emberekből áll: alkoholista lányuk előző házasságból rámarad lányai pl. intézetben nevelkedtek mostanáig, de a „nagymama” magához vette őket. Egyedül talán csak a valaha hajléktalan és alkoholista férfi nem tudta az új életet feldolgozni, sok barátja lett, akik azonban nem őt, hanem a bankkártyáját szeretik benne.