Elmondta az apa, miért ajánlották fel agyhalott kislányuk szerveit

Megszólalt annak a kislánynak az apja, akit testvérével hétvégén gázoltak el Balatonfüreden, majd a baleset következtében agyhalott lett és szerveit szülei felajánlották, hogy legalább másokban tovább élhessen.

A gyásztól sújtott édesapa a Borsnak nyilatkozott arról, miért ajánlották fel 9 éves kislányuk szerveit, miután már az orvosok nem tudták megmenteni az életét a győri kórházban.

Azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen. Azt mondták, hogy nem árulhatják el, hova kerültek a szervei, de mi a feleségemmel, Edinával azt szeretnénk, ha legalább egy névtelen köszönő levelet kaphatnánk a családtól – mondta a lapnak Tóth István.

A családnak 5 gyeremeke volt, a nagyobbik lánynak – aki szintén áldozata volt a gázolásnak – még nem mondták el, mi történt a húgával, nehogy összetörjön.

Egy szemtanú szerint a gyerekek megálltak a kereszteződés előtt: lent volt a lábuk a földön, így nem igaz, hogy kihajtottak az útra.

A baleset színhelyét, a Noszlopy és a Völgy utca kereszteződését valóban nehéz belátni, ezért azóta az apuka már járt a balatonfüredi polgármesternél is, hogy megkérje, tegyen valamit az út biztonságosabbá tételéért.