Szervdonor lett a hétvégén elgázolt kislányból

A hétvégén Balatonfüreden elgázolt lányt agyhalottá nyilvánították és szüleinek feltették az egyik legnehezebb kérdést.

A szülőknek a győri kórházban kellett szembesülniük a tragédiával, miszerint kislányuk agyhalott lett a baleset következtében. A Kisalföld cikke szerint, az orvosok hosszú órákon keresztül küzdöttek a 9 éves lány életéért, de mindhiába.

Szombaton délután két óra körül két gyermek hajtott biciklivel Balatonfüreden. Mindketten helyiek voltak, így ismerték a kereszteződéseket, mégis valamiért egy személyautó elé hajtottak. A nagyobbik, egy 13 éves lány könnyebben sérült meg, de a lapinformációi szerint neki is végtagtörései lettek. A kisebbik lánynál azonnal látszott, hogy nagyon nagy a baj. Előbb Veszprémbe, majd mentőhelikopterrel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebészetére szállították.

Még aznap több műtétet végrehajtottak rajta, vasárnap azonban prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója közölte a szomorú hírt. A kislánynál beállt az agyhalál, a szülőknek pedig dönteniük kell, hogy a szerveit donációra felajánlják-e. A válasz igen volt. A kicsi lánynál még vasárnap éjjel elvégezték az ilyenkor szükséges műtétet, több gyermek életét minden bizonnyal megmentette.