Bocs srácok, a szakállnak vége

A szakáll hivatalosan is halott.

Mi más lehetne erre nagyobb bizonyíték, mint a szakáll pápájának pálfordulása? Pedig Joel Alexander egy egész Instagram profilt épített fel rá. Tízezrek követik és lájkolták eddig különleges arcszőrzetét, de most valami megváltozott. Simára borotválta magát.

joel

Ami egykor a férfiasság szimbólumának számított, úgy tűnik, mostanra elavult és ódivatú lett.

“A nagy szakáll divatjának vége és kész”

fogalmaz világosan a 27 éves divatmodell.

#currentmood #ootd

A photo posted by joel alexander (@hahajoel) on

2014 végére másik két szakállas modellel olyan népszerűsége tettek szert, hogy egyszerűen követhetetlen és elviselhetetlen lett az a sok értesítés, amit a telefonjaikra kaptak. Sőt, az ügynöke is azt mondta neki, hogy a nagy divatházak sem akarnak vele szerződni, mert nem tudnak mit kezdeni az arcszőrzetével.

Sokan tényleg a szakállba szerettek bele Joel esetében, ugyanis az első sima arcos posztnál 8 ezren döntöttek úgy, hogy ez bizony gáz és őket nem érdekli tovább.

#tbt #manbun #topknot #beard #samurai #ninja #warrior #momasboy

A photo posted by joel alexander (@hahajoel) on

A Mashable cikkében megszólalt a divatguru Jorge Cosano is, aki elmondta, hogy a hipsztereket korábban arról ismerték meg, hogy nagyjából minden, általánosan elfogadott konvenció ellen lázadtak. Most viszont már sokkal kevésbé vannak kötöttségek, hiszen rengeteg munkakörnyezetben olyan dolgokat hordhatnak, amiket csak szeretnének és könnyedén kifejezhetik önmagukat. A technológia fejlődése pedig olyan igényeket hozott, ahol mindenki előtérbe helyezi az egyszerűt, a tisztát és üdét.

“A szakállnak nincs itt helye”

– fogalmaz szűkszavúan.

? @chanelofficial x @brirophoto

A photo posted by joel alexander (@hahajoel) on

Új arcok hódítják meg a világot, őket hívják úgy, hogy: yuccies, ami a Young, Urban, Creatives szavakból jön létre a Mashable szerint. A hipszterezés felett Jorge szerint eljárt az idő.  A jukik a hipszterek és a juppik leszármazottai, kézműves termékeket fogyasztanak és tetoválás, szakáll nélkül léteznek.