Szeptemberben újra itt a világvége – megszólalt a NASA

Ismét fellángolt a világvége hangulat egyes körökben, szerintük szeptemberben egy aszteroida csapódik a Földnek. Az ügyben a NASA is kifejtette álláspontját.

Mivel 2012-ben elmaradt az apokalipszis, így a legújabb elmélet szerinti időpont 2015 szeptember végére került. Az amerikai űrügynökség szóvivője, arra reagált, hogy egyesek azt olvasták ki a Bibliából, hogy 2015 szeptemberében, valamikor 22-e és 28-a között érkezik egy óriási égitest. Mint mondta:

a NASA-nak nincs tudomása közelgő aszteroidáról vagy üstökösről, aminek a pályája ütközne a Földével, így egy nagyobb becsapódás esélye meglehetősen alacsony. Ami azt illeti, legjobb tudomásunk szerint semmilyen nagyobb objektum nem fog ütközni a Földdel a következő néhány száz évben.

Ahogy az Index írta, a pletyka már évek óta kering, mostanra az is kiderült, mi volt a forrása. Egy saját magát prófétának tartó férfi, Rev Efrain Rodriguez azt állította, hogy Isten közvetlenül megüzente neki, hogy egy aszteroida fog becsapódni Puerto Rico közelében; ez földrengéshez, majd szökőárhoz vezet, ami letarolja az Egyesült Államok keleti partját, Mexikót és Dél-Amerikát.