Saját maga épít házat hajléktalan barátjának a 9 éves kislány

A 9 éves amerikai Hailey Fort a Daily Mail beszámolója szerint az összes szerszámot egyedül használja.

Azt mondja, nem akarta, hogy Edward a szabad ég alatt aludjon, ezért kezdett neki a mobilház felhúzásának. És ha ez nem lenne elég, a szüleitől saját kertrészt is kapott, ahol zöldséget és gyümölcsöt termel a rászorulóknak.

Öt éves volt, amikor megesett a szíve egy férfin, aki az utcán élt és ekkor határozta el, hogy segít nekik. Most, hogy eltelt pár év, minden olyan képességgel rendelkezik, amire szüksége van. Azt tervezi, hogy miután befejezi az egyik washingtoni szupermarketből kirúgott Edward házát, idén még 12 olyat húz fel, ahol melegben és szárazon tudnak lefeküdni – olvasható a Daily Mail cikkében.

kislány-hajléktalan kislány-hajléktalan2 kislány-hajléktalan3 kislány-hajléktalan4 kislány-hajléktalan5 kislány-hajléktalan6 kislány-hajléktalan7

Édesanyja pedig abban segít neki, hogy a város vezetői engedélyezzék a házak elhelyezését, de még pontos helyet nem jelöltek ki nekik. A lány persze biztonságban van, szülei felügyelik, hogy ne eshessen baja, nagyapja pedig bármikor segít neki, amikor azt kéri.

Hailey Facebook oldalán elárulta, hogy 110 kiló élelmiszert szeretne termelni a kertjében idén, de gyűjt a rajongóktól kabátokat, tisztálkodási szereket és szépítkezéshez használt dolgokat is.