Magyar szülészetről ritkán hallani ilyen történetet

A Nyugat.hu olvasója azért ragadott billentyűzetet, mert rendkívül sok negatív cikk és vélemény olvasható a szülészetekről. Helyi lakosként kiemelte, hogy természetesen a szombathelyiről is.

Az anyuka, aki április végén szült a szombathelyi kórházban, félelmekkel tele feküdt be a szülészetre, hiszen mindenhol lusta nővérekről és hanyag gondozásról hallott.

Amikor a szülés után elhelyezték, folyamatosan kérdezgették, hogy mire van szüksége és a lelkére kötötték, hogy azonnal szóljon – olvasható a Nyugat.hu cikkében.

“Amikor magamhoz tértem, és ki kellett mennem a mosdóba, már az ajtóban „elkaptak”, és kérés nélkül kísértek a mosdóba, nehogy rosszul legyek.”

– fogalmaz a szerkesztőségnek küldött levélben.

Számos nővérrel találkozott, de senki részéről nem tapasztalt flegmaságot, azonnal segítettek neki, ha kért valamit és bármire volt szüksége, adtak. Egyszer nem látott rosszalló tekintetet, csak megértést és jó szándékot – írja.

Fontosnak tartotta elmondani, hogy nem hisz a hálapénzben, ezért sem az orvosnak, sem a nővéreknek egyszer sem adott, pénzt. Távozáskor nyújtott át az egész osztálynak egy bonbont, mivel úgy érezte, mégis illik megköszönnie valahogy az ellátást. Az ott fekvő kismamákkal beszélgetve megállapították, hogy az osztály rossz hírének ellenére pozitívan csalódtak.