Gyanúsan magyar nevű, 13 éves lány utazását csodálja a világ

Réka Kaponay, ahogy a Daily Mail írja, vagy inkább Kaponay Réka 13 éves. A lap ausztrálként említi, de a kommentek között hamar feltűnik a megoldás arra, miért beszél magyarul is folyékonyan a spanyol és az angol mellett.

Valószínűleg azért, mert családjával együtt kiköltöztek Ausztráliába, ám három évvel ezelőtt úgy döntöttek, világkörüli útra mennek. Eddig 23 országban jártak, fotózott, tökéletesítette a beszélt nyelveit és azt tervezi, hogy az egészből regényt is ír.

Először egy rövid utazásnak indult, de 2012-ben nem mentek vissza az Egyesült Államokból Ausztráliába. A lány azt mondja, így legalább a saját szemével, egyedi módon fedezheti fel a világot. Azt tervezi, hogy 20 éves kora előtt visszamegy majd Melbourne-be, addig viszont annyi helyet akar látni, amennyit csak tud.

utazás6

utazás utazás2 utazás3 utazás4 utazás5

Iskolába egyébként korábban sem járt, otthon, magántanárok oktatták, így nem okozott neki törést, hogy egyik napról a másikra nem kell bejárnia valamilyen intézménybe és nem találkozik a barátaival.

Többek között a család volt már Törökországban, Magyarországon, Olaszországban, Chilében, Kanadában és Görögországban is.