Megvakult miután megnyalta a macskája

Janese Walters az egyik nap még vígan játszott cicájával, másnap egyik szemére elvesztette a látását.

Hihetetlen történetre bukkant a Velvet. A szerencsétlenül járt nő úgy nyilatozott: „Felébredtem, de nem láttam a bal szememre. Belenéztem a tükörbe, azt hittem, hogy kötőhártya-gyulladásom van”. Az orvosok egy hónapig tanácstalanul álltak az eset előtt, mígnem kiderült, hogy a nőnek van egy macskája.

„Azt állapították meg, hogy macskakarmolás betegségem van” – mondta a nő. Ennek a betegségnek a hétköznapi neve elég jól leírja, hogy mi okozza a betegséget. A macskák szervezetében van egy baktérium, ami rájuk egyáltalán nem veszélyes, az emberekre viszont nagyon az. Ráadásul a macskák ezt a baktériumot nyállal könnyedén át tudják adni bárkinek és a cicák 40 százaléka hordozó is – írta a lap.

A fertőzést egyébként bármivel el lehet kapni, elég hozzá egy kis seb a kézen. Ha belekerül a szembe, akkor kitágíthatja az ereket. Májproblémákat is okozhat a baktérium, a gerincvelőbe jutva pedig agyhártyagyulladást okozhat – nyilatkozta Dr. Kris Brickman.

Két módon előzhető meg a betegség. Az egyik, hogy mindig kezet mosnak, miután játszottak az állattal. A másik, hogy nem hagyják, hogy a macska megnyaljon valamilyen sebet, vagy megharapja az embert.