Íme a ház, amiben alig van rezsi

Az Earthsip házak majdnem teljesen önfenntartóak, vagyis csak minimális rezsiköltség jár velük.

Az önnfentartó házakat a nyolcvanas években kezdték el létrehozni Michael Reynolds, amerikai építész tervei nyomán. Azóta a világ minden részén folyamatosan épülnek ilyen passzív házak, melyek nem csak a különböző szolgáltatóktól függetlenítik tulajdonosaikat, hanem környezetkímélők is egyben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A környezetvédelmi szempontok több helyen is megjelennek az Earthsip házaknál: alternatív energiaforrásokat használnak, és már építésénél is újrahasznosított hulladékkal dolgoznak, ahol lehet. A tetőn összegyűjtik a csapadékot, melyet aztán napenergia segítségével melegítenek fel. A zöldséget és gyümölcsöt az ingatlanhoz tartozó üvegházban lehet termeszteni, így biztos, hogy bio élelmiszer kerül az asztalra.
f5692e01-0739-4901-97f8-e921671a3384

A már használt és ivásra alkalmatlan víz a szürke víz, melyet WC öblítésére használnak. A szennyvizet egy betontartályban tárolják, melyben a nap melegének hatására öntisztuló folyamatok indulnak el, és ezt a vizet a nem emberi fogyasztásra szánt növények öntözésére használják – írta a lemon.hu
Brighton_Earthship_Picture1-625x833g3_oview1