65 éves nő szült négyes ikreket

A terhesség 26. hetében császármetszéssel hozta világra négyes ikreit egy 13 gyermekes, 65 éves német nő, írja a német RTL-re hivatkozva az MTI.

Annegret Raunigk a körülményekhez képest jól van, a három fiú és egy lány 655-960 gramm közötti súllyal született, és jó esélyük van az életben maradásra, de az esetleges komplikációk még nem zárhatók ki.

A nyugdíj előtt álló angol-orosz szakos tanárnő adományozott, megtermékenyített petesejtekkel esett teherbe többszöri próbálkozás után. A beavatkozást Ukrajnában végezték el, mivel Németországban ezt a törvények nem teszik lehetővé. Vállalkozását több orvos is bírálta, mondván, hogy fizikailag nem lesz képes megszületni a gyermekeket.

negyesiker

A nő egy hónapja az őt kritizálóknak azt felelte, hogy nem érdekli, mit gondolnak mások, nem akar a kliséknek megfelelni és nem hagyja, hogy mások telebeszéljék a fejét.

Raunigk legutóbb, 2005-ben szült, és a most kilenc éves kislánya nagyon szeretett volna kistestvért, amit most a négy baba, Dries, Bence, Fjonn és Neeta révén meg is kapott.