A világon mindenhol hallható ez a rejtélyes hang

Évek óta érkeznek jelentések világszerte a rejtélyes hangokról, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mitől keletkeznek.

Elsőre álhírnek is tűnhet, hogy Földünk több pontján hallják a furcsa, zümögés-szerű hangokat, de az ügyben már tudományosan is keresik a magyarázatot. A Daily Mail alaposan körbejárta a témát és a Youtube-on is több videó található, melyben az emberek felvették a hangot, de az égen semmit sem láttak, amitől jöhetett volna.

Az első videót a jelenségről Fehéroroszországban rögzítették 2008-ban, azóta számos hasonló felvétel megjelent. Kijevben 2011 augusztusában, Kanadában 2013 júniusában, az Egyesült Államok több pontján (Texasban 2012-ben, 2012 februárjában Montanaban), valamint Németországban (2015-ben) és Ausztriában is készült felvétel 2012-ben.

A NASA szerint a legvalószínűbb, hogy a bolygó „háttérzörejét” lehet ilyenkor hallani. A tudósok úgy vélik, valamilyen geofizikai ok állhat a zajok hátterében, de azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan mi.  A feltételezések szerint lehet a tektonikai lemezek mozgása, földrengések hangjai, az atmoszférában szétrobbant meteorok hanghullámai esetleg napkitörések hatása.