Elszabadult kígyótól rettegnek Újlipótvárosban

Az Újlipótvárosi szülők és barátaik Facebook csoportban derült ki, hogy valaki csütörtök este a Balzac utcában kígyót látott. A hír gyorsan terjedt a környéken, sokan már a pékségbe is félnek lemenni – írja a velvet.hu.

A kígyóról fotó és videó is készült, ám ezeket azóta törölték a csoport tagjai. A kommentelők közül valaki azt állította, hogy tavaly egy hatalmas levedlett kígyóbőrt talált az utcán, de akad olyan is, aki a falon látott felmászni egy hatalmas hüllőt. Az egzotikus állatokkal is foglalkozó Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum egyik szakértője szerint valószínűleg egy ártalmatlan sikló keveredhetett a kerületbe.

„A félelem jogtalan, van esély arra, hogy elszökött hobbiállatról lehet szó. Minden sikló kígyó, de nem minden kígyó sikló, ilyen esetekben valakit kell hívni, aki meg tudja állapítani, milyen fajról van szó. Ennek megfelelően el kell engedni, ha sérült, akkor természetvédelmi mentőhelyre kell vinni. Mérges kígyókat kevesen tartanak az országban, hogy ezek elszabaduljanak, arra nagyon kevés esély van. Ha valaki illegálisan is tart itthon mérges kígyót, akkor sem fog elszabadítani hobbitartóként egy mérges kígyót, de nagyon kevesen tartanak ilyeneket a szigorú szabályozás miatt. Ártalmatlan trópusi hüllőket sokan tartanak, nagy valószínűséggel a talált kígyó őshonos magyar állat lehet, vagy hobbicélú állat”– mondta a Velvetnek az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum egyik egzotikus állatszakértője.