Elképesztő luxuskastélyokra bukkantak Vas megyében

A Nyugat.hu vette a fáradtságot és megnézte néhány ingatlanos ajánlatát, hogy akinek sok pénze van, mihez tud vele kezdeni Vas megyében.

167 millióért például már egy 1700-as években épített, barokk stílusú, teljesen felújított kőszegi 3 szintes, 750 négyzetméter alapterületű, exkluzív, műemlék lakóházban, a történelmi belváros kapujában lehet tölteni a mindennapokat.

kastely-vas-megye

A kemenessömjéni kastélyt Berzsenyi Jenő orvos-országgyűlési képviselő 1905-ben építtette, és egy egyedülálló romantikus-szecessziós stílusú lakóépület. A 6,5 hektár erdővel és szántóval kínált ingatlan az egyik helyen majdnem 400 millióba kerül, a másikon pedig csak 301 millióba.

kastely-vas-megye2

De itt van a szombathelyi Bagolyvár is. A hirdetés szövege szerint „A rejtelmes kalandokat rejtő, sokfolyosós, csigalépcsős, tornyos kastély kiváló lehetőségeket rejt magában. A 18 szoba világos, tágas, régi idők hangulatát árasztja. Az épület 1200 m²-es alapterülete lakóterek, vállalkozás kialakítására is alkalmas. A 400 m²-es ház alatt húzódó borospince szintén alkalmas vállalkozás kialakítására. A hozzá tartozó 5000 m²-es, vadregényes park a kikapcsolódás lehetőségét biztosítja.” 270 millióért.

kastely-vas-megye3

Aki nem bírja megállni, hogy ne legyen 26 szobája, annak is van ajánlatunk. Itt van a Celldömölk közelében, tájvédelmi körzet határán, 3,5 hektáron elterülő, 3 szintes, szintenként 500 m²-es, 26 szoba+fürdőszobás kastély, saját éttermi résszel és borospincével.

kastely-vas-megye4