A Balaton északi partján számolják a legmagasabb árakat

A hazai nagyobb tavak partján jelenleg a Balaton északi részén a legmagasabbak az ingatlanárak – ismertette az ingatlan.com összeállítását az Index.

Magyarországon a nagyobb tavak partján lévő lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 210-290 ezer forint között alakul, azonban a Balaton északi partján jóval drágábban mozognak az árak – derült ki az összeállításból. A déli oldalon 25 ezer forinttal alacsonyabb az átlagár, a Velencei-tónál pedig jóval kevesebb összeget kérnek.

A nyaralókat és házakat tekintve a Balaton északi partján az átalgos négyzetméterár 285 ezer forint. Balatonalmádiban 273 ezer forint az átlagár, Révfülöpön pedig 275 ezer forint. Csopakon magasabb az árfekvés, a településen 333 ezer forintért kínálják az ingatlanokat, Balatonfüred még drágább a maga 354 ezer forintos átlagos négyzetméterárával.

Az árnál temészetesen figyelembe kell venni, hogy nagyon különböző ingatlanokat kínálnak elhelyezkedés, építési mód és felszereltség tekintetében. Tihanyban például van 450 ezer forintos négyzetméteráron kínált ingatlan, de van bőven 700 ezer forint feletti áron hirdetett ház is.