Befalaztak egy kis budai utcát

A II. kerületi Balogh Ádám és a Hegyi utcát összekötő, macskaköves ösvényt nem egyszerűen lezárták, be is falazták.

Az Index.hu egyik olvasója számolt be az esetről. A következő levelet küldte a szerkesztőségnek:

van a környékemen egy kis utca, a csévi köz. tulajdonképp egy ösvény, macskaköves, lépcsős. a balogh ádám utcát és a hegyi utcát köti össze. jó kis direkt link a bimbó út felől a pasarét irányába. le lehet rövidíteni rajta, nem mellesleg néhány háznak a kertkapuja is ide nyílik.

az aljában, a hegyi utcában évek óta épül egy társasház/minilakópark szerű valami. a maps-en a fehér folt az. lassan halad, 2-3 éve épülget, a csévi köz mellette fut.

és az építtető lefalazta mindkét irányból a csévi közt a háza melletti szakaszon! megszüntette  az átjárást és még a macskaköveket is felszedte

aki a környéken lakott és a csévi közön járt át a pasarét irányába, vagy fordítva, az most nem jut át

A párhuzamosan futó utcák között lévő ösvények többek között azért fontosak, mert autó hiányában, gyalogosan csak ezeken keresztül lehet hatalmas kerülő nélkül közlekedni a hegyoldalon.

058

A II. kerületi önkormányzat az Index megkeresésére a következő választ adta:

Az Ön kérdésében szereplő lépcső magán-, és nem közterület. A lépcsőt a környéken lakók eddig szabadon használták. Négy telek fogja közre, de bejegyzett szolgalmi jogról nincs tudomásunk. A Polgármesteri Hivatalnál a kerítéshez építéshatósági engedélyt nem kértek, de ez nem is engedélyköteles. A környéken élők birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek Hivatalunknál, amit eljáró hatóság kijelölése céljából felterjesztettünk Budapest Főváros Kormányhivatalához.

059

Ennek értelmében a magánakció sajnos nagyon is szabályos, bár felvet néhány kérdést.

Az ösvényen a szomszédok a következő sorokat helyezték ki:

060

Kedves erre közlekedők!

A Csévi-köz lépcsős szakaszának alsó lakói az ingatlanuk melletti utat lezárták, ezzel az átjárást megszüntették!

Tettükkel a fenti szakaszon lakók nem értenek egyet, mindent elkövetünk az eredeti állapot mielőbbi visszaállítása érdekében.