Így hívták a világ leghosszabb nevű emberét

A röviden csak Wolfe+585 néven említett rekorder a németországi Bergedorfban született 1904. február 29-én és igazán különleges nevet kapott – írja a mult-kor.hu.

Szüleitől összesen 26 utónevet kapott, amelyek mind más betűvel kezdődtek, de a “könnyebb megjegyezhetőség” érdekében ábécé sorrendben követték egymást:

Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvim John Kenneth Loyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor Willian Xerxes Yancy Zeus Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorffvoralternwarengewissenhaftschaferswesenchafe
warenwholgepflegeundsorgfaltigkeitbeschutzenvonangereifenduchihrraubgiriigfeindewelchevorralternzwolft
ausendjahresvorandieerscheinenbanderersteerdeemmeshedrraumschiffgebrauchlichtalsseinursprung
vonkraftgestartseinlangefahrthinzwischensternartigraumaufdersuchenachdiesternwelshegehabtbewohn
barplanetenkreisedrehensichundwohinderneurassevanverstandigmenshlichkeittkonntevortpflanzenund
sicherfreunanlebenslamdlichfreudeundruhemitnichteinfurchtvorangreifenvonandererintlligentgeschopfs
vonhinzwischensternartigraum, Senior.

A leghosszabb név rekordját tartó Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff teljes neve 746 betűből áll, ennek zöme, mintegy 585 betű csak a családneve. Az Egyesült Államokba emigráló Wolfe először 1938-ban keltette fel a figyelmet nevével, amikor is a philadelphiai telefonkönyv 1292. oldalán 3 oszlopot és 17 sort foglalt el. Számláit mindig rossz névre állították ki, és ő addig nem volt hajlandó befizetni őket, amíg a helyes nevet nem látta rajtuk. 1952-ben kisfia született, aki már három évesen ki tudta ejteni a teljes családnevét.

055

A Guiness Rekordok Könyvében 1975 és 1985 között a „leghosszabb nevű ember” címszó alatt szerepelt, ám ez a kategória a férfi 1985-ös halála után többé nem szerepelt a könyvben.