Festői szépségű helyen rejtőzött el ez a kis olasz falu

Furore egy aprócska falu Olaszország Campania régiójában, Salerno megyében, az ország délnyugati részén. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének, ami természetesen nem véletlen.

Furore hírnevét a mély szakadékának köszönheti, amely a partot és a környezetét jellegzetes olasz szurdokvölgy formájában köti össze.

052

Egy 650 méteres magasságban lévő utca biztosít bámulatos kilátást a partra és az elterülő völgyre. Izgalmas és felejthetetlen sétákat tehetünk itt, öblök, gyümölcsöskertek és sűrű erdők között barangolva.

053

A 810 lelket számláló kis halászfalu a fjord két oldalán terül el, nevét valószínűleg a vad tengeri hullámokról kapta, de nevezik még a “nem létező falunak” (il paese che non c’è) illetve a “festett falunak” (paese dipinto) is.

054

Az első elnevezés onnan ered, hogy a falu egy 650 méter magasból leereszkedő keskeny földsáv két oldalán szétszórt házakból áll, ahonnan észre sem lehet venni, hogy egy kis település mellett haladunk el. Második nevét pedig arról kapta, hogy a házak falát helyi paraszt- és halász hagyományokat megörökítő falfestésekkel tarkították.