Víz alatti szoborparkkal mentik meg a tenger élővilágát

Az Atlanti-óceán partján, a mexikói Cancún városában egy lehengerlő múzeum található. Ha valaki meg szeretné tekintetni, annak bizony a tenger alá kell merülnie.

MUSA (The Museum of Underwater Art), avagy a Tenger Alatti Művészetek Múzeuma egy vízalatti szoborpark. A múzeum kitalálói azért hozták létre a látványos tárlatot, hogy megóvják a természetes korallzátonyt.

A Yukatán-félsziget keleti részén több száz ember nagyságú alkotást süllyesztettek a tenger fenekére, az elmúlt években ugyanis a  korallzátonyok igen megsínylették a turistatömeget, így regenerálódásra van szükségük. Amíg a természet összeszedi magát, a turistákat a különleges vízi szoborparkkal szórakoztatják.

023 024 025 026 027 028 029 030 031

A modern tárlat érdekessége, hogy a különleges beton felhasználásával készülő alkotásokon a moszatok és a víz alatti élőlények meg tudnak tapadni, így a művészet és a természetes élővilág teljes szimbiózisban élhet. A szobrok folyamatosan változnak, ahogy beilleszkednek a tenger alatti élővilág mindennapjaiba. A hatalmas szobrokat természetesen idegenvezetővel, búvárruhában tekinthetik meg az érdeklődök.