Itt vannak a legjobb szúnyogriasztó növények

A jó idővel lassan megérkeznek a szúnyogok is, fogadásukra pedig nem árt felkészülni. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan növényt, amit ha jó helyre ültetsz segít távol tartani a vérszívókat.

Citromfű
Kül- és beltéren egyaránt hasznát veheted. A citrom illatú és ízű leveléről kapta a nevét. A lehető legjobb választás a vérszívók ellen. Könnyen szaporítható, nem igényel különleges ellátást, nagyra nő akár a napon, akár félárnyékos helyen. Mutatós, kellemes illatú növény – kivéve a szúnyogok számára. Messzire elkerülik.

Citromfű. Forrás: Wikipedia

Citromfű. Forrás: Wikipedia

Citronella
A citronella hosszú, évelő, szabadföldi növény. Megjelenése a póréhagymához hasonlít. Sokan összekeverik a citromfűvel, mivel a Citronella angol neve lemongrass. A Citronella remekül működik a virágágyások között, vagy cserépbe ültetve. Távol tartja a szúnyogokat.

Citronella. Forrás: Wikipedia

Citronella. Forrás: Wikipedia

Menta
Ki tudja, mi az oka, de a szúnyogok nem szeretik a menta friss illatát. Nagyon szívős növény, egyaránt gyorsan nő a földben és a cserépben. Ha támadnak a szúnyogok, fogj néhány mentalevelet és dörzsöld a bőrödbe, garantáltan távol tartja tőled a vérszívókat.

Menta. Forrás: Wikipedia

Menta. Forrás: Wikipedia

Rozmaring
Ez a gyógynövény csodás társ a főzésnél-sütésnél, de azt kevesen tudják, egyben kiváló szúnyogriasztó is. A rozmaring szereti a napot, de nem igényel sok vizet. Szerencsés esetben túléli a telet és nem kell újat ültetned.

Rozmaring. Forrás: Wikipedia

Rozmaring. Forrás: Wikipedia