10 hihetetlen szálloda a világ minden pontjáról

A kényelem az elsődleges szempont, ha szállodába megyünk, de néha érdemes átlépni a komfortzónánkat, és kipróbálni valami különlegeset. Ezek a hotelek annyira eltérnek a szokásostól, hogy el sem fogod hinni, hogy tényleg léteznek.

1. The Aurora Express (Fairbanks, Alaska)

Miután az Alaska Railroad nyugdíjba vonult, tulajdonosai felújították, és egy különleges szállóvá alakították úgy, hogy minden kocsi megőrizte az eredeti külsejét.

298

2. Spitbank Fort (Anglia)

Ez az óceán közepén lévő hotel korábban egy katonai erőd volt.

19th-century-sea-fort-luxury-hotel-01-960x640

3. Free Spirit Spheres (Vancouver-sziget, Kanada)

Ezzel a fából faragott, kézzel készült gömbházak a fán helyezkednek el. A vendégek igen izgalmas módon tapasztalhatják meg az erdő közelségét ezekben a kapszulákban.

0300

4. Inntel Hotel Zaandam (Hollandia)

Első pillantásra úgy tűnhet, mintha ez az épület nem is lenne igazi. A babaházra hasonlító hotel pedig nagyon is valóságos!0301

5. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Huzhou, Kína)

Ez a luxushotel egy fánk formájára emlékeztet, de van egy vízalatti hídja, amely a két épületrészt összeköti. Hihetetlen kilátás van innen a városra.0302

6. Sun Cruise Resort (Dél-Korea)

Minden olyan luxust felkínál ez a hotel, amit egy igazi óceánjáró, leszámítva magát az utazást, ez ugyanis nem mozdul sehová.

0303

7. Wigwam Motel (Holbrook, Arizona)

Ezeket a sátrakat az őslakos indiánok ihlették. Talán nem a legmenőbb szálló, de az élmény mindenképpen utánozhatatlan.0304

8. Capsule Hotel (Kyoto, Japán)

Ezek a speciálisan kialakított kapszulák olyan emberek számára készültek, akik egy nyugodt alvással eltöltött éjszakára vágynak.

0305

9. Hotel Costa Verde (Costa Rica)

A Hotel Costa Verde tulajdonosa 1965-ben vásárolta ezt a nyugdíjba vonult Boeing 727 jelzésű gépet, hogy aztán igazi luxushotellé alakítsa át.

0306

10. Hotel Jested (Csehország)

A Hotel Jested 1012 méterrel a föld felszíne felé magasodik, így utánozhatatlan kilátással rendelkezik.

0307