Egy évig üveggömben él majd egy férfi egy jéghegyen

Alex Bellini arra készül, hogy Grönland partjainál kiválaszt egy jéghegyet, amin elsodródik a nyílt óceánra. Ezután pedig csak annyi lesz a dolga, hogy a körülötte lévő gömbben él, miközben a jéghegy elolvad.

A férfi egyébként már megcsinált néhány eszement ötletet. Ilyen például, hogy keresztülgyalogolt Alaszkán és átevezte az Atlanti-óceánt is.

kapszula

Bellini tervei szerint úgy éli majd túl a kalandot, hogy az általa csak Túlélő Kapszulának nevezett, 3,5 méter átmérőjű valamiben tartózkodik. Mindezt azért, hogy az egymásnak ütköző jéghegyek ne préseljék agyon, másrészt pedig a gyakori átfordulás miatt az óceánban sem akar kikötni.

kapszulasc

kapszulasc2 kapszulasc3

A repülőtervező Julian Sharp és kollégái által tervezett gömböt leginkább cunami ellen ajánlják, most azonban úgy tűnik kiderül, hogyan teljesít más körülmények között. Az Outside magazin szerint a kapszula tíz embernek elegendő vizet és élelmet rejt.

A lapnak Bellini elmondta, hogy egyszerűen beleszeretett a kapszulába és tudja, hogy jó kezekben van, hiszen ezt arra tervezték, hogy szökőár esetén se érhesse baj az embereket.