Kinőhetetlen szandált csinált szegény gyerekeknek

Néha a legegyszerűbb ötletek változtatják meg milliók életét.

Ez a célja a “The Shoe That Grows”, vagyis “a cipő ami növekedik” feltalálójának is, ugyanis olyan szandált készített, ami rengeteg szegény gyerek helyzetén javíthat.

Kenton Lee szandálja hatalmas problémát oldhat meg a szegény országokban. A legtöbb család nem engedheti meg magának, hogy gyermekeinek évről-évre újabb cipőt vásároljon, hiszen amíg a gyerekek növésben vannak, gyakran cserélődnek a cipők. A legtöbben mezítláb járnak, ez a probléma azonban hamarosan mérséklődhet – írja a Boredpanda.com.

087 088

A szandálok akár 5 évig is strapabíróak, de a legnagyobb előnyük az, hogy különleges kialakításuknak köszönhetően 5 mérettel nőnek is, így ha szükség van rá, pár mozdulattal ismét kényelmessé tehetőek. Több mint 300 millió gyermek él, akinek nincsen cipője, és még több olyan, aki nem megfelelő méretet hord. A mezítláb közlekedő gyerekek sok balesetet szenvednek, a legapróbb sebek is csúnyán elfertőződhetnek. Az adományok sem oldják meg ezt a problémát, hiszen hamar kinövik őket, ez a szandál viszont pontosan ezt az ügyet szolgálná.