Izzik a vita autósok és biciklisek között egy fotó miatt

Fénysebességgel terjed a Facebookon ez a fotó. A biciklisek és az autósok közti vita valószínűleg sosem fog rendeződni. Az esetről az Index.hu is beszámolt.

A következő fotón az látszik, ahogy egy vidéki úton egy kerékpáros csoport teljesen elfoglalja az út egyik sávját. Az autósok kénytelenek a másik sávba áttérve előzni. Néhány óra alatt több ezren osztották meg a képet.

044

Füle Sándor fotója és levele rendesen felszította a biciklisek és az autósok közti tüzet. A kerékpáros a levélben azt írta, hogy azért foglalja el a biciklijével szabálytalanul az egész sávot, hogy az autósokat arra kényszerítse, hogy lassítsanak, miután három autó is életveszélyen előzte meg kislányát sávon belül, 30 centis oldaltávolsággal. Sándor szerint ez nem csak szabálytalan, de életveszélyes is.

„Biztos nem akarsz te se gyilkos lenni, de talán nem tudod, hogy miért lenne szabálytalan a sávon belüli előzés. A KRESZ azt mondja, az előzést csak akkor szabad elkezdeni, ha azt a megelőzni kívánt jármű vezetőjének zavarása nélkül be tudod fejezni. Mi a zavarás? Ha a másik jármű vezetőjét megijeszted, figyelmét nagy mértékben elvonod. Nos, ha fél méterrel mégy el kilencvennel egy biciklis mellett, azzal bizony zavarod. A magyar bíróság állásfoglalása, hogy 1 MÉTER oldaltávolságon belül minősül zavarónak a biciklis előzése.”