14 év után, pénzzel együtt kapta vissza a pénztárcáját

Ivica Jerkovic, a kelet-horvátországi Donje Moticina lakosa tizennégy év után visszakapta elvesztett pénztárcáját, amelyben akkor 2000 német márka is volt. A benne lévő személyi okmányokkal együtt a pénzt is visszaküldte a feladó, kamatostul.

“Napok óta nem térek magamhoz” – mondta a 24 sata horvát napilapnak a férfi, aki nem hitt a szemének, amikor meglátta 14 évvel ezelőtt elvesztett pénztárcáját, benne a régi személyi okmányaival és 1500 svájci frankkal. Jerkovic a pénzt azonnal elvitte a közeli Nasica városába, hogy megnézzék, valódiak-e a bankjegyek.

A feladó a csomagot Srecko Veselica (Vigadó Szerencse) néven postázta, és Jerkovic apja és testvére címét írta a küldeményre. “Bebiztosította magát, hogy a csomag célba jusson, mert ha a posta visszaküldi, végül a családomhoz került volna” – mondta a szerencsés férfi.

ivica

Jerkovic szerint az 1500 svájci frankot az egykori 2000 német márkával összevetve még kamatokat is számolt a feladó.

A horvát férfi 14 évvel ezelőtt a bankból 2000 német márkát vett fel, hogy megjavíttassa családi házának tetőszerkezetét. Mielőtt hazament volna, megállt a közeli horgásztónál, ahol barátai ünnepeltek. Egyikük azonban rosszul lett, és Jerkovic vitte be a kórházba. A pénztárcáját csak ezen a két helyen veszíthette el – írta a lap.

“Feltételezem, hogy olyan valaki találta meg, aki anyagi gonddal küszködött, és évekig azt számolta, mennyi pénzt kell visszafizetnie nekem, különben miért tartotta volna meg ennyi éven át a pénztárcámat?” – mondta a férfi, aki nagyon szeretné megtudni, ki volt a megtaláló, mert egyáltalán nem haragszik a feladóra, sőt szeretne neki köszönetet mondani.