Nem fogod elhinni, miért van tűzcsap egy budai buszmegállóban

Egy Hűvösvölgyi úti buszmegállóban tűzcsapot kell kerülgetnie az utasoknak. Hogy miért? Egészen hihetetlen okból – írja az Index.hu.

A Csíbor utacai megálló kellős közepén egy oda nem illő dolog akadályozza az utasokat a le- és felszállásban. Felesleges és balesetveszélyes is a buszmegállóban felállított tűzcsap. A Járókelő.hu egyik olvasója küldte el a képet a portálnak. A honlap utánajárt, miért is van a tűzcsap a lehető legrosszabb helyen.

8126144_6f39e3e392035c34e955d2bc30b3a695_wm

A portál felkereste a Vízműveket, hogy mit keres a megállóban egy tűzcsap. Kiderült, hogy nem a tűzcsap vanrossz helyen, az ottani buszmegálló ugyanis később került oda, amikor a tűzcsap már ott volt. A közműcég elmondta, hogy a BKK megkeresésük és hozzájárulásuk nélkül helyezte át a buszmegállót. A balesetveszélyes megállóban a BKK leaszfaltozta a főelzárót és a csapszekrényt.  A Vízművek kérte a buszmegálló áthelyezését, vállalták volna a tűzcsap elköltöztetését is, ha annak költségeit a BKK fizeti.

Természetesen a BKK is megszólalt az ügyben. “Úgy jelöltük ki a megállót, hogy a tűzcsap az első és a második ajtó közé essen, így az nem akadályozza a fel- vagy leszálló utasokat,” írta a közlekedési cég.