Jó az egészségednek a felnőtteknek szánt kifestőkönyv

Akik felnőttként arról ábrándoznak, milyen jó lenne megint gyereknek lenni, hogy kiszínezhessenek egy könyvet, nem kell, hogy tovább őrlődjenek.

A helyzet az, hogy az Amazon listáján kettő kifestőkönyv is van és ami ennél is durvább, az az, hogy felnőtteknek szól. Mindez annak az új kutatási eredménynek köszönhető, hogy az idősebbeknek kifejezetten jót tesz, ha rendszeresen kikapcsolódnak kicsit és játszanak.

Johanna Basford könyve, az Enchanted Forest kifejezetten széles körben terjedt el, szinte pillanatok alatt. A Huffington Post több pszichológussal is beszélt, akik azt mondták, hogy a színezés lehetővé teszi, hogy szárnyaljon a fantáziánk, koncentráljunk a vonalakra és összpontosítsunk valamire, ami kiszakít a mindennapi problémákból, így csökkentve a stresszt.

Basford szerint van valami bájos és nosztalgikus a színezésben. Mindig kéznél van, akkor is, ha baj van a hitellel, vagy van egy főnököd, akit kifejezetten gyűlölsz. Sőt még azzal sem kell törődnöd, hogy eldöntsd, mit akarsz alkotni. Egyszerűen ott vannak az alakok és csak pár színes ceruzára van szükséged a kreativitáshoz.

szinezo szinezo2 szinezo3 szinezo5 szinezo6 szinezo7 szinezo8 szinezo9

Arra kérte a vásárlókat, hogy tegyenek fel képeket az oldalára arról, hogy miket alkottak. Nos, tényleg elragadó dolgok születtek.