Leonardo DiCaprio öko-üdülőhelyet csinál a 450 milliós szigetéből, hogy megmentse

Leonardo DiCaprio elhatározta, hogy megmenti Belize-ben lévő szigetének élővilágát. Mindezt úgy, hogy öko-üdülőhelyet alakít ki rajta.

A színész a New York Times-nak beszélt arról, hogy felállított egy tervezői csapatot, aminek az lesz a feladata, hogy 2018-ra pazar üdülőhelyet varázsoljon azoknak, akik luxuskörülmények között akarnak pihenni. Mangrove erdőket telepítenek, új életre keltik az óceán élővilágát és különös figyelmet fordítanak a korallok megőrzésére.

leonardo-di-caprio-sziget

Természetesen lesznek majd tengerparti nyaralók és medencék is a 104 hektáros területen, de a Blackadore Caye nevet viselő helyen próbálják megállítani a pusztulást. Az utóbbi időben ugyanis túlhalászták a vizet, irtották az erdőket és a fürdésre használható partszakasz is jelentősen lecsökkent.

DiCaprio reméli, hogy az ökológusokkal és természetvédőkkel együttműködve minimalizálni tudják az eddigi veszteségeket és vissza tudják állítani a hely korábbi pompáját. 2005-ben vásárolta meg a szigetet, 1,75 millió dollárért és az volt a cél, hogy egy luxusszállodát építenek rá, ám a terv meghiúsult.

68 villát terveznek építeni, ami egy félkörív alakú területtel biztosítja a fürdést, amit úgy alakítanak ki, hogy alatta biztonságban legyenek a korallok.

Mindez azt a trendet követi, hogy rengetegen keresnek olyan helyeket, amelyek nyugodt, természetes körülmények között biztosítják a feltöltődést.