Így készíthetsz menő, galaxis mintájú húsvéti tojást

Különleges módszert keresel, amivel egyedivé varázsolhatod a húsvéti tojásokat a locsolók nagy örömére? Mutatunk egy szuper megoldást, amit bárki el tud készíteni, ráadásul nem is kell hozzá sok minden.

Hozzávalók:

tojások
fekete és színes akrilfestékek
szivacs
ecset
egy pohár víz

Első lépésben a tojásokat fessük teljesen feketére. Sima tojásfestékkel is dolgozhatunk, a lényeg, hogy minél sötétebb árnyalatot válasszunk, különben nem fog jól mutatni a tojás. Fontos, hogy mielőtt rátérnénk a minta festésére, az alapréteg már teljesen száraz legyen.

018-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

Ha a tojások megszáradtak, jöhetnek a színek! Itt a fantáziánkra van bízva, hogy milyen árnyalatokat használunk, de a kék és a lila különböző változataival nem lőhetünk mellé. Szükségünk lesz még némi sárga, és fehér festékre is.

015-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

Az ecsettel nagyon vékonyan vigyük fel a világoskéket, úgy, ahogy a lenti képen látható. Minél kevesebb festéket használunk, annál szebb lesz a végeredmény.

014-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

A sötétkék, a lila és a rózsaszín festék már a szivaccsal kerül fel a tojásra, így ugyanis még inkább realisztikusabb lesz a galaxisunk. Itt is érdemes a színek között egy kicsit várni, hogy a festék megdermedjen a tojáson.

011-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

A sárga festéket az ecset hegyével vigyük fel a tojásra, óvatos, pötyögtető mozdulatokkal. Nem kell belőle túl sok, de ezzel is élethűbbé tehetjük a végeredményt.

010-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

A fehér festékkel a csillagokat fogjuk ábrázolni, ehhez egy különlegesebb technikát alkalmazunk. A fehéret hígítsuk egy kicsit vízzel, mártsuk bele az ecsetet, majd a képen látható mozdulattal spricceljük a tojásra. Bánjunk vele óvatosan, a kevesebb néha több elvét követve.

008-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger006-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

Már csak meg kell várnunk, hogy a tojások teljesen megszáradjanak. Hát nem mutatósak?

002-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger 005-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger