A legeldugottabb látnivalók a világ négy pontjáról

Néha a legnehezebben megközelíthető helyek okozzák a legtöbb meglepetést és egy életre szóló élménnyel gazdagítanak. A Huffington Post segítségével mutatunk pár figyelemre méltó úti célt.

1. Alice Springs, Ausztrália
A város Ausztrália kellős közepén, 1500 kilométerre a legközelebbi nagyvárostól fekszik a sivatagban. A 24 ezer fős lakosú városban rémesen meleg van, száraz és poros a levegő, viszont az egyik legcsodálatosabb tájjal rendelkezik a világon. A településtől nem messze fekszik az Ayers Rock más néven Uluru egy óriási homokkő sziklatömb. Ausztrália fehérbőrű lakossága csak halott szívnek nevezi az Ayers-sziklát, minden megfejthetetlen titokzatosságával együtt inkább turistalátványosságként tekint rá. Ausztrália közepén élő őslakók egy része ma is elzarándokol ide vallási (és más) okokból. Az Uluru egyike a világ legszentebb helyeinek.

Fotó: Flickr/Daniel Peckham

Fotó: Flickr/Daniel Peckham

2. Antarktiszi-félsziget, Antarktisz
Ha azt gondolnád, hogy a jeges földrészen semmi izgalmas nincs, nagyon tévedsz. A félsziget az Antarktisz legnagyobb félszigete, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába. Élővilága nagyon gazdag, pingvinek, fókák és bálnák népesítik be a területet. Bár hivatalos lakossága nincs a terültnek, a turisták miatt mégis nagy a forgalom.

Fotó: Flickr/David Stanley

Fotó: Flickr/David Stanley

3. Lofoten, Norvégia
Lofoten egy szigetcsoport Norvégia északi részén, Nordland megyében. Bár a sarkkörön belül fekszik, olyan meleg időszakai vannak, amelyek rekordszintű hőmérsékleti anomáliát képviselnek a szélességi körön. A tenger Lofotennél bővelkedik az életben, itt van a világ legnagyobb mélytengeri korallágya.  A szigetcsoporton rengeteg tengeri sas és kormorán talált otthonra, illetve egyéb tengeri madarak milliói. A szárazföldön vidrákkal és rénszarvasokkal találkozni.

Fotó: Flickr/Ghislain Mary

Fotó: Flickr/Ghislain Mary

4. Húsvét-sziget, Chile
A leközelebbi lakott rész a Pitcairn-szigetek, melynek lakossága 50 fő. A Húsvét-sziget főleg a mintegy 900 fennmaradt monumentális kőszobor révén híres. A látogatók többsége a helyet belengő misztikum miatt utazik a szigetre, amit legegyszerűbb bérelt biciklivel vagy autóval bejárni.

Fotó: Flickr/Nicolas de Camaret

Fotó: Flickr/Nicolas de Camaret