Ez a lenyűnyöző ház tényleg egy balatoni nyaraló

A magyar építészpáros által tervezett balatonakarattyai nyaralót a természettel való hangsúlyozott kapcsolata, vízzel való kontaktusa és a tájjal alkotott egysége formálta.

Az épület alsó szintje benyomul a domboldalba, az emelet a fák lombjai közé nyúlik. A víz látványára erősen orientált, de a fenyvesen átszűrődő táj hangulati hatása is jelentős. A megritkult fenyőerdő fái fontos koncepcióalkotó elemek voltak, a fatörzsek kerülgetése formálta az épületet, a törzsek szürke sudár alakja inspirálta a lábak arányait. A tervezők szorosan együttműködtek a tájépítészekkel, fontos volt a kapcsolat az épület formája és belső világa, illetve a táj között, valamint hogy elmossák a „kintlét” és a „bentlét” határait.
akarattya223jpg

Bulcsu Tamás és Fortvingler Éva által tervezett ház több elismerésben is részesült, az Építészet Világnapján a Pro Architectura-díjak egyikét kapta meg, de szerepelt már az A10 magazin válogatásában is.
akarattya213jpgakarattya206jpg akarattya205jpg akarattya118jpg akarattya115jpg akarattya112jpg akarattya110jpg akarattya109jpg akarattya107jpg akarattya106jpg akarattya105jpg akarattya104jpg