Az összes idegesítő Facebook kommentelő egyetlen videóban

Valaki beesik a vízbe, fulladozni kezd, a többiek pedig a parton nézik végig kálváriáját, közben felsorakoztatják a közösségi oldalakról ismerős embertípusokat. A jótékonysági cég reklámja egy remek látlelet az online viselkedési formákról.

Kezdjük a konzervatív tanár nénis külsejű hölggyel. Állandóan okoskodik, megmondja kinek mit kell tennie, a stégen álló férfiakat utasítja, hogy talán be kéne ugraniuk a vízbe. Erre persze jönnek a kontrák. A szemüveges férfi statisztikai adatokat sorol: hatból 10 esetben az áldozat egyébként is megfullad. A naív, rácsodálkozó és mindenért lelkesedő szerepét a szőke lány kapta, ő az a figura, aki mindenhez rengeteg hangulatjelet használ a kötelező „like” mellett.
Képernyőfotó 2015-04-02 - 11.39.12

– Ki mondta, hogy tényleg fullad? Valóban így néz ki, mikor valaki megfullad? Ez nem is hihető – szól a kalapos kétkedő. Ugye ismerős?

A szemüvegesen kívül van még egy hozzáértő, a garbós férfi. Mindent roppant részletesen és tudományosan próbál megmagyarázni, és ahogy lennie kell ők ketten össze is vesznek.

A háttérben pedig ott támasztja a mentőövet a laza fiatal srác. Ő beszólogat, rágózik és lépten-nyomon szelfizik.
Képernyőfotó 2015-04-02 - 11.40.12

A végére megérkezik a „reklám” az olcsó és ízléstelen öltönybe öltözött napszemüveges bizniszmen képében, aki kis csapatával megmutatja, melyik a legjobb életmentő módszer. Terméke természetesen egy formatervezett és egyedi úszógumi, amivel csinos bikinis csajok pózolnak.
Képernyőfotó 2015-04-02 - 11.40.25

És igen, emberünk közben megfulladt.

A reklám egy online jótékonykodással foglalkozó oldal számára készült, a videóhoz elérhető angol felirat.