Most végighajózhatsz a Dunán a Google Street View-val!

Immár virtuálisan is végighajózhatsz a Dunán, ugyanis elkészült a Google első, hat országon átívelő nemzetközi folyami fotózása – írta az Origo.

A Google tavaly augusztusban jelentette be, hogy az eddig elérhető utcaképek mellett számos turisztikai látványosságot is körbefotóz panorámakamerájával. Eddig láttuk már a Mount Everestet, merültünk az óceánba Brazília partjainál, most megkérzett a Duna látképe a Street View-ra, melyet egy hajózás során készítettek.
20150331google-street-view-duna

Néhány kattintással körbe lehet fordulni, fel- és lenézni, így a felhasználók úgy érezhetik, mintha maguk is a hajóról nézelődnének. A fotók érdekessége, hogy ahol a fényviszonyok lehetővé tették, éjszakai felvételek is készültek, így mindenki megcsodálhatja a Dunáról a kivilágított budapesti épületeket és hidakat. Ahol nappali és éjszakai felvételek is születtek, ott a Google Térképen a Street View-t jelölő kék vonalból kettő található, az egyikre lépve a nappali, a másikra lépve az éjjeli felvételek láthatóak.
Képernyőfotó 2015-03-31 - 12.08.42

Ez volt a Google első nemzetközi, hat országon átívelő folyami fotózása. Pozsonytól a romániai Cernavoda városáig térképezték fel a Dunát, köztük egy 400 kilométer hosszú, magyarországi szakaszt. Három Duna menti főváros – Budapestet, Pozsonyt és Belgrádot -, rengeteg más település és a folyó parti természet, így például a Dunakanyar is megtekinthető a hajóról készült felvételeken.