Egyszerű trükkel előznék meg, hogy a sínre essenek a részeg utasok

Az évek során folyamatosan nőtt az olyan halálozások száma, melyek a részeg utasokra vezethetőek vissza. Egy új tanulmány szerint egy rendkívül egyszerű módja van annak, hogy a hasonló baleseteket kiküszöböljék.

A West Japan Railway Company által végzett kutatás szerint a hasonló balesetek száma a nyár közeledtével egyre csak növekedik, ezért sürgős lenne megoldást teremteni. A metróaluljáróban lévő kamerák felvételei szerint a legtöbb baleset a túlzott alkoholfogyasztás következtében történik. Az egyensúlyérzékét elvesztő személy közel kerül a peron széléhez, egy óvatlan mozdulat elég ahhoz, hogy a sínek közé essen – írja a Gizmodo.

A legtöbb baleset abból adódik, hogy az áldozat nem érzékeli a távolságokat, ezért túl közel merészkedik biztonsági sávhoz. A legtöbben a padról felállva indulnak a sínek felé és fokozatosan kerülnek közelebb a sínekhez. 

ezbrlfdyf3hz4dqvsfbk

Egy pillanat alatt halálos baleset történhet

A meglepő eredmények miatt a cég teljesen átgondolná a megállóhelyek kialakítását. A változás nem lenne drasztikus, de ha a tanulmány nem téved, akkor felettébb hasznos lenne a balesetek kivédésének céljából. Az állomásokon a padok legtöbbször a sínekkel párhuzamosan vannak elhelyezve, ám ha a székeket úgy forgatnák, hogy ne közvetlenül a pályára nézzenek, azzal elkerülhetőek lennének a szerelvény alá véletlenül besétáló egyének balesetei.

gs3d5cx06ji1qdd0bz5t

Csak egy mozdulat lenne kikerülni a baleseteket

Mivel a legtöbb áldozat tudatában sincs annak, hogy merre sétál, ezért jó megoldás lehet, ha több teret hagynak nekik. Egy ilyen baleset megakadályozása a helyszínen szinte lehetetlen, hiszen a pillanat töredéke alatt történik minden.