5 kísértetjárta hely, amiről még sosem hallottál

Fedezd fel ezeket az izgalmas vagy éppen hátborzongató, titkokat és legendákat rejtő tájakat és épületeket! Öt olyan helyet mutatunk, amely talán mégsem annyira elhagyatott, mint azt gondolnánk.

Beechworth elmegyógyintézet, Ausztrália

Egyesek szerint gyerekek nevetése visszhangzik az üres falak között, és egy asszonyt is láttak, akit egy másik beteg lökött ki egy ablakon, a nő pedig ott állt azon a helyen, ahol földet ért. Mások egy nővér kísértetét is látni vélték, aki híres volt könyörületességéről. Az intézetben több mint 3000 páciens vesztette életét az embertelen bánásmód és barbár kezelések során.

0326

Princess Színház, Ausztrália

1888 márciusában Frederick Federici – eredeti nevén Frederick Baker – énekelte Mefisztó szerepét Gounod operájában, a Faustban. Az opera végén Mefisztó drámaian elsüllyed a színpad alá, ami a Pokolba való visszatérést hivatott demonstrálni. Miközben Federici a csapóajtón keresztül és a színpad alá süllyedt, szívrohamot kapott és ott helyben meghalt. A tragikus eset után a darab végén az összes szereplő azt állította, hogy látta a színpadon Frederick szellemét, ahogy fogadja a tapsokat. A színészek azóta jó ómennek tartják, ha megjelenik, minden előadáson fenntartanak egy helyet számára a nézőtéren.

0327

Bhanghar-i erőd, India

Az indiai Bhangarh-t éjszaka egy ősi átok miatt máig tilos megközelíteni. A város eredetileg a 17. században épült Madho Singh rádzsa parancsára, és akkoriban több mint tízezren lakták. Manapság azonban egy lélek sem él itt, nem véletlenül. A helyiek úgy tartják, a várost kísértetek lakják, köszönhetően egy ősi átoknak, mely évszázadok óta sújtja a területet. A történet szerint az átok napnyugta és napfelkelte között lép életbe, eközben a város pedig eltűnik, aki pedig éjjel átlépi a terület határait, eltűnik, és soha többé nem tér vissza.Az ide látogatók néhányan zenét és különféle hangokat hallottak, emellett számos, itt készült fényképen fedeztek fel az előhívás után furcsa, színes foltokat és különös árnyékokat, sőt, még magukat az egykor itt eltűnt lelkeket is látni vélték.

0328

Aokigahara – az öngyilkosok erdeje, Japán

Japánban található az a 35 négyzetkilométernyi területen elterülő erdő, ahová az emberek nem kirándulni, hanem meghalni mennek. A San Franciscó-i Golden Gate híd után a második legnépszerűbb hely az öngyilkosok körében. 2002-ben 78 holttestet találtak itt, 2003-ban ez a szám 100-ra emelkedett. 2004-ben 108-an lettek öngyilkosok itt, míg 2010-ben 247 öngyilkossági kísérlet közül 54 volt befejezett. Az erdő történelme már a 19. században is összefonódott a halállal, ugyanis sokan a család idős tagját kísérték ki ide, majd hagyták meghalni.

0329

Iulia Hasdeu kastélya, Románia

A kastélyt Bogdan Petriceicu Hasdeu építtette, 19 éves lányának tragikus halála után. Iulia tiszteletére az épület fekete falaival a spirituális rituálék színhelyévé vált, hogy az apa kommunikálhasson szeretett lányával. A lány állítólag még most is kísérti a helyet, fehér ruhájában sétál az udvaron és százszorszépeket szed, zongorajátékát pedig minden este hallani lehet.

0330