Magyarországon forgattak McDnald’s alázó reklámot

Egy sötét és lehet, hogy nem is annyira távoli jövőben csak a McDonald’s reggelije tehet boldoggá, de a földalatti mozgalom aktívan serénykedik, hogy a rabszlogasorba taszítottak ki tudjanak törni a megszokott keretekből és egy igazán finom ételt ehessenek, a Taco Bell reggelijét. Nagyjából erről szól a gyorsétteremlánc legújabb, Magyarországon forgatott reklámja.

A cég Routine Republic című filmje mintha egyszerre idézné meg az 1984 és az Éhezők viadala filmeket, mindezt nagyon szépen és hatásosan filmezve – írta a Kreatív.

https://www.youtube.com/watch?v=kuap4wIGSLg

Nyilván a McDonald’s egyszer sincsen nevesítve a közel három perces filmben, de nem nehéz rájönni, hogy a megjelenő bohócsminkek Ronald McDonaldre emlékeztetnek, a Happy Meales cukiságok meg a csúszda szintén. A plakátokon is megjelenik a Happiness is the Same Breakfast. Az persze eleve felvet néhány kérdést, hogy egy ilyen kampány mennyire önazonos egy másik gyorsétteremlánc brandjével.
200770

A Taco Bell disztópikus hangulatú reklámját a Közvágóhídon, a kelenföldi erőműben és Székesfehérváron forgatták. A zenéjét pedig Erdélyi Tamás alias Tommy Ramone szerezte. A reklámban Hőrich Nóra Lili -, aki igazi nagyágyúk partnerét is játszotta már amerikai produkciókban – férfi párjával együtt szökik meg az egyformaság diktatúrájából.