+235 kezdetű számról hívnak? Eszedbe ne jusson visszahívni!

Megszaporodtak az országban az utóbbi hetekben az Afrikából érkező telefonhívások – írja az Index.

Az internetes fórumokat és közösségi oldalakat nézegetve már szinte nincs senki, akinek ne lenne olyan ismerőse, akit ne hívtak volna fel. Mi magunk is hetekig kaptunk hasonló hívásokat, aztán egyik napról a másikra abba is maradtak, miután nem csináltunk vele

semmit.

A cél logikusan az lenne, hogy a visszahívással emelt díjas hívásokba kényszerítsék a hiszékenyebbeket, külföldi számra viszont ez nem működik – írja az Index.

Aki visszahívja az adott számot, ami Csádból érkezik, valószínűleg magas telefonszámlára számíthat az adott hónapban.

Az interneten fellelhető panaszok szerint ezek a számok tartoznak az átveréshez:

+235 99303731;
+235 99303776;
+235 99303777;

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint lehetőség van a számok csoportos tiltására, ahhoz ezeket az ügyfeleknek saját szolgáltatójuknál kell bejelentenie.

Persze akadnak olyanok is, akik már bedőltek és visszahívták a számot. Nekik érdemes a szolgáltatóhoz fordulni a panasszal, ha szokatlanul magas tétel szerepel a számlán. Ha a vizsgálat eredményével nem elégedett, vagy az nem történt meg 30 nap alatt, akkor lehet az NMHH-hoz fordulni.

Egyelőre az derült ki, hogy az egésznek semmi értelme: mivel külföldi emelt díjas számokat nem hívhatunk itthonról, a magas percdíjakon maximum a magyarországi szolgáltatók nyerhetnek – írja az Index.