Titkos náci búvóhelyet fedeztek fel az argetin dzsungelben

A Paraguay-i határhoz közeli romoknál pénzérméket is találtak. Az archeológusok úgy vélik a bunker célja az volt, hogy ide menekítsék a nácikat, ha Németország elveszíti a második világháborút.

Pénzérméket és egy tányértöredéket találtak a Buenos Aires-i Egyetem munkatársai a Teyu Cuare nemzeti parkban, amiből arra következtettek, hogy megtalálták az országban épített titkos náci bunkerek egyikét.

Az öt, 1938 és 1941 között vert pénzérme, illetve a „Made in Germany” feliratú porcelántányér arra utal, hogy a nácik a második világháború közepén egy titkos projekt keretein belül próbáltak rejtekhelyeket létrehozni a dél-amerikai országban arra az esetre, ha elvesztik a háborút.
lair_3241494b

A rejtekhelyet végül nem használták, mert a német, olasz vagy épp horvát háborús bűnösök az argentin kormány áldásával telepedhettek le az országban 1946 és 1955 között, illetve a hetvenes évek egy rövid szakaszában. Adolf Eichmannt is Buenos Airesben fogták el 1960-ban, de számos más hírhedt náci is menedékjogot kapott Argentínában, például Josef Mengele.