30 év elteltével talált rá testvérére

Fél éven át kutatta 30 éve nem látott kishúgát a 32 éves Veronika. Csak pár régi hivatalos okirat volt a kezében, hogy valahol van egy testvére – írta a Blikk.

„Amikor belevágtam, és egy közösségi oldalon keresztül nekiláttam a kutatásnak, azt gondoltam, az esélyeim egyenlőek a nullával. Teltek-múltak a hetek, és úgy tűnt, nem történt semmi, majd váratlanul levelem érkezett” – mondta a lapnak a nő.

A testvérek egy tanyán nőttek fel, ahol szüleiktől szeretet helyett sokkal inkább mostoha bánásmódot kaptak. A gyerekek nevelőintézetbe kerültek, ahonnan a kistestvért, Katalint örökbe fogadták, Veronika viszont az intézet falai között ragadt. Bár a találkozás még nem történt meg, a több mint három évtizede elveszett kishúg jelentkezett.

Forrás: Blikk

Forrás: Blikk

„Egyszer csak egy levél érkezett Katalintól. Olyan dokumentumokat küldött nekem, amelyek meggyőztek, nem egy szélhámossal állok szemben, hanem valóban eljött a nagy pillanat, megtaláltam a kishúgomat.” A fiatal nő elmondta, hogy testvére egyelőre tart a személyes találkozástól. Nem is maga miatt, sokkal inkább örökbe fogadó szüleit akarja megkímélni egy nem várt tehertől, a lakókörnyezetükben ugyanis úgy tudják, hogy ő az édesgyermekük. Veronika mindenesetre bízik benne, hogy találkozhatnak.