Budapest is bekerült Európa legolcsóbb városai közé

Europe Three-Star Traveler Index (Európai három csillagos utazási index) minden évben frissített lista az európai fővárosokról. Az összesítés főleg azoknak kedvez, akik nyaraláskor vagy egy hátizsákos túra során olcsón szeretnék megúszni a kirándulásokat.

A Huffington Post által közzétett összesítésben aszerint határozzák meg egy város olcsóságát, hogy mennyiből jön ki egy átlagos három csillagos kétágyas szállodai szoba a városközpontban, napi háromszori étkezés, kulturális és egyéb kiadások.

Az idei lista szerint Bukarest a legolcsóbb az 56 vizsgált városból, ahol egy nap 43,8 dollárba kerül, vagyis kb. 12000 forintba. A román fővárost Szófia követi Bulgáriában 44,71 dollárral, ami szintén nem éri el a 13000 forintot. Budapest a hetedik helyet szerezte meg Szentpétervár és Krakkó között. Az idex szerint egy átlagos három csillagos nap 50,48 dollárba, azaz kicsivel több mint 14000 ezer forintba kerül egy külföldi turistának a magyar fővárosban.

Instagram/welovebudapest

Instagram/welovebudapest

Az olcsó utak közt a legdrágább Lettország fővárosa, Riga, ahol egy nap 69,94 dollárba kerül, vagyis közel 20000 forintba.

Az index megnevezi a legnépszerűbb úti célokat is, melyek: Tenerife (Spanyolország), Prága (Csehország), Isztambul (Törökország), Varsó (Lengyelország) és Moszkva (Oroszország).