Ezekért a posztokért tilthatnak ki Facebookról

A Facebook híroldalán megjelenő bejegyzés szerint frissítették a közösségi alapelveket, melyek megszabják, hogy mi fér el az oldalon, és milyen képeket, linkeket, megosztásokat nem tolerálnak. Aki vét az irányelvek ellen, azt bizonyos esetekben ki is zárhatják a közösségi oldalról, a kritikusnak ítélt posztokat azonban minden esetben eltávolítják.

Monika Bicket, a Facebook tartalommal kapcsolatos szabályozásért felelős vezetője a bejegyzésben leírta, az új szabályozás azért született, hogy bizonyos dolgokat egyértelműbbé tegyen a felhasználóknak. Például azt, hogy nem csak terrorszervezeteket és tagjaikat zárják ki a Facebook felhasználói közül, hanem azokat a tartalmakat is törlik – súlyos esetben pedig a posztolók hozzáférését is blokkolják –, akik a terroristák cselekedeteit vagy vezetőiket dicsőítik.

Ha nem kívánatos tartalmat töltöttél fel, ez a kép fogad

Ha nemkívánatos tartalmat töltöttél fel, ez a kép fogad

A kibővített tiltólista az egyre gyakoribb zaklatások ellen is igyekszik tenni, így a másokat megalázó módon ábrázoló tartalmak, vagy a mások zaklatását, mások elleni erőszakot, bántalmazást ábrázoló tartalmak megosztói is büntetésre számíthatnak. Ugyanígy retorzió vár a gyűlöletbeszédet, mások elleni uszítást alkalmazókra is.

A meztelenkedés eddig is tilos volt, de azért itt a lista, hogy mi járhat kizárással a Facebookról: fenék, ami teljesen látszik, nemi szerv, nemi aktus ábrázolása, valamint a mellbimbót is láttató női melleket ábrázoló fotók.