Megszólalt a cirkuszigazgató a kecskeméti oroszlánszökésről

Kedden a Lájk is írt arról, hogy Kecskeméten elszabadult az Eötvös Cirkuszból néhány oroszlán.

Az embereket platós autóval mentették, az állatok után pedig hajtóvadászatot indítottak és egy órán belül elfogták őket. A Class Fm reggeli műsorában Sebestyén Balázsék felhívták a cirkusz igazgatóját, hogy mondjon már néhány szót arról, hogyan lehetséges, hogy három oroszlán egyszerűen elsétál.

Fotó: Blikk

Fotó: Blikk

Eötvös Lóránd igazgató azt mondta, hogy igazából csak kettő állat szabadult el, de az ő maga sem tudja, hogyan kerültek ki a bezárt ketrecből. Hatalmas veszélyre nem gondolt, mert emberhez vannak szokva az állatok, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az idomár egyetlen szavára megálltak és sikerült befogni őket.

Amikor visszavitték az oroszlánokat a cirkuszba, az ajtó be volt zárva, ezért számukra is rejtély a dolog.

Hozzátette, hogy a ketrecben négy oroszlán volt, ezért is furcsa, hogy a többiek nem sétáltak el. A képen látható disznótámadás szerinte nem véresen komoly, hiszen együtt nőttek fel, csak játszani akart vele egy kicsit. Eötvös véleménye az, hogy nem valószínű, hogy besétált volna a közelben található nyugdíjas otthonba, mert a fogságban felnőtt oroszlánok jobban megijedhettek a szabadságtól annál, hogy tömegbe vágytak volna.

Annyit még hozzátett, hogy vizsgálatra lesz szükség ahhoz, hogy a négyméteres ketrecből hogyan sikerült kimenniük.