150 fa védi a zajtól és szennyezéstől ezt a belvárosi házat

Igazi zöld oázist álmodott Luciano Pia építész az olaszországi Torinó közepére.

Nem messze a Pó folyó partjától található az az 5 emeletes társasház, amitől az arra sétálónak olyan érzése támad, mintha egy hatalmas fa mellett menne el. A tervezés során elsődleges szempont volt a természetesség, így a teraszokon elhelyezett óriási cserepek lehetővé teszik, hogy időről időre kihajthassanak a fák.

urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-2

A növények szinte mindegyike lombhullató, ezért a kevesbé napsütétes téli hónapokban is elegendő fény jut a belső kertbe és az alsóbb lakásokba. A kertben kialakított tavak mellett pedig lehet pihenni, könyvet olvasni, beszélgetni.

A rengeteg fa a város levegőjének tisztaságára is jó hatással van, a lakókat pedig fokozottan védi a beszűrődő zajoktól, szennyeződésektől – olvasható a Bored Panda cikkében.

urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-1 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-3 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-8 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-9 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-12 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-16 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-17 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-21

Ide kattintva a Google Street View segítségével egy sétát is tehetsz a ház körül.